Etyjin on uudistuttava

Johannes Koskinen

Tiedote

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) vaatii Etyjin ja sen parlamentaarisen yleiskokouksen uudistamista.

”Etyjn pitäisi nimensä mukaisesti olla turvallisuusjärjestö, mutta sillä ei ole ollut keinoja lopettaa sotaa Ukrainassa. Etyjin pitää uudistua, kun järjestön perustamisesta tulee kohta kuluneeksi 50 vuotta. Etyjistä pitää tulla merkityksellinen ja vahva toimija”, Koskinen totesi puhuessaan parlamentaarisen yleiskokouksen poliittisessa komiteassa Itävallan Wienissä torstaina.

Koskinen muistutti, että Venäjän laiton hyökkäys Ukrainaan on surmannut yli 7000 siviiliä ja tuhansia nuoria sotilaita sekä ajanut miljoonia ukrainalaisia pakoon.

”Tuomitsimme tämän hyökkäyksen vuosi sitten ja tuomitsemme sen tänään. Seisomme Ukrainan rinnalla niin kauan kuin tarvitaan. Sodasta huolimatta ukrainalaiset ovat onnistuneet pitämään yhteiskuntansa toiminnassa. Ihailemme tätä ja toivomme ukrainalaisille lujuutta siihen asti, kunnes venäläiset on työnnetty pois Ukrainan maaperältä.”

Venäjän hyökkäys on Koskisen mukaan myös muistutus siitä, miten kaikkien Etyjin osallistujavaltioiden on jatkettava ponnisteluja demokratian, rauhan ja sääntöihin perustuvan maailmanjärjestyksen puolesta.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin

Parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunto on koolla Wienissä 23.–24. helmikuuta.

Kommentit

Jätä kommentti